Sociálne siete žijú videami v rôznych štýloch, pričom často platí, že čím je video kreatívnejšie, tak tým väčší dosah má. A to chce asi každý.. Alebo nie?

Samozrejme, nejde iba o kreatívne spracovanie, ale hlavne o samotný obsah, ktorý musí, resp. mal by byť niečím zaujímavý. Viete ako natočiť kreatívne krátke videá v štýle Boomerang? Tento žáner videí neslúži iba na to, že „špúlim pery“ a to sa bude niekoľko sekúnd opakovať – nie, fakt nie, to je nezáživné a žiadna kreatíva z toho nejde. Boomerang alebo opakujúce sa videá spájajú viacero krátkych sekvencií, zvyčajne s odlišným prostredím, pózou, oblečením, lokalitou a pod., fantázii sa medze nekladú. Takéto videá sa následne orežú do požadovanej dĺžky, aby všetko do seba zapadalo a spoja sa do jedného celku, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo a púta pozornosť. Samozrejmosťou je možnosť doplnenia videí hudbou, ak to je potrebné.

Na tento štýl sa v najnovšom YouTube videu zamerala aj spoločnosť Apple

Áno, v tomto prípade ide o natáčanie videí na iPhone, ktoré sa následne spracujú v Apple aplikácii Clips (zadarmo dostupná pre všetky iOS zariadenia). No rovnako viete takéto videá vytvoriť na akomkoľvek zariadení, stačí vám chuť, trošku kreatívneho myslenia a akákoľvek jednoduchá aplikácia na editáciu videa. Vráťme sa však k Apple. Nové video zo série #TodayatApple je naozaj podarené, má takmer 10 minút a vašimi sprievodcami budú – Jahmyra z Apple a režisér Romain Laurent. Tento človek vás v jednoduchosti naučí, ako natočiť jednoduché a vo výsledku veľmi pekné a pútavé videá na sociálne siete.

Vo videu môžete vidieť zariadenia iPhone zo série 12, ktoré disponujú skvelou stabilizáciou obrazu, čo Romain niekoľkokrát spomenul – najmä počas natáčania časozberných sekvencií. Okrem toho bola použitá spomínaná aplikácia Clips a jednoduchý cestovný statív od JOBY, ktorý vám dáva viacero možností. Viac dodať netreba, odporúčame vám pozrieť si video, kde sa všetko dozviete.

Zdroj: Apple / YouTube

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE