Štúdium bude otvorené pre záujemcov z celej Európy.

Od októbra 2016 bude v Neapole otvorená tzv. iOS Developer Academy. Táto akadémia bude zameraná na vývoj iOS aplikácií a počas prvého roka prijme viac ako 200 študentov. V ďalších rokoch zvýši počet študentov na dvojnásobok.

Akadémia ponúkne 9-mesačný kurz vyučovaný v anglickom jazyku, ktorý vytvoril Apple. Prvý semester bude zameraný na zlepšenie vývojárskych schopností študentov, v druhom budú navštevovať kurzy dizajnu aplikácií a vytvárania startupov. Prvá európska iOS Developer Academy sa bude nachádzať v priestoroch univerzity Universita‘ degli Studi di Napoli Federico II.

Apple otvorí akadémiu pre záujemcov z Talianska a Európy. Ponúkať bude aj štipendiá a ubytovanie na internátoch. Záujemcovia o štúdium budú musieť vyplniť online test v angličtine alebo taliančine a tí, ktorí testom prejdú, absolvujú osobný pohovor. Bližšie informácie ohľadom prijímania študentov do akadémie budú zverejnené počas najbližších týždňov. Predpokladáme, že prihlášku si budú môcť podať aj záujemcovia zo Slovenska.

Zdroj: iOS Developer Academy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit