Analytik Ming-Chi Kuo očakáva predstavenie 6,7-palcového modelu s cenou pod 900 dolárov.

Ming-Chi Kuo upresnil, že modelový rad 2022 bude obsahovať cenovo dostupné 6,1 a 6,7-palcové modely. Podľa portálu Engadget analytik informoval, že Apple uvedie na trh dva modely nižšej triedy spolu s luxusnými modelmi iPhone 14s s rovnakou uhlopriečkou displejov. Jediným aktuálnym 6,7-palcovým telefónom spoločnosti Apple je iPhone 12 Pro Max, ktorý stojí 1 099 dolárov.

Okrem lepšej dostupnosti 6,7-palcového iPhonu analytik od modelov 2022 očakáva aj použitie snímača odtlačkov prstov v displeji. Najnovšie iPhony už neobsahujú snímače odtlačkov prstov, pretože Apple sa rozhodol dlhodobo spoliehať na Face ID. Patentová prihláška, ktorú začiatkom roka objavil portál Patently Apple, ukazuje, že technologický gigant vyvíja technológiu Touch ID, ktorá bude zabudovaná v displeji.

Zmena sa pripravuje aj v oblasti fotoaparátov. Iba TOP modely roka 2022 budú údaje vybavené 48 Mpx fotoaparátmi. V lacnejších verziách sa neobjavia. Modelový rad iPhone 14 by sa mal zaobísť aj bez 5. modelu, ktorým by teoreticky mal byť 5,4-palcový iPhone 14 mini. Toto rozhodnutie je odôvodnené slabými predajmi (o 70 % menej) aktuálneho modelu iPhone 12 mini až celkovým pozastavením jeho výroby.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Apple Watch: Viete ako zaobchádzať s vašimi hodinkami pred a po kúpaní?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.