Tvorí iba 6% všetkých predajov iPhonov.

iPhone 12 mini je najkompaktnejší prémiový telefón na trhu. Má uhlopriečku iba 5,4 palca a ponúka procesor a fotoaparát (s výnimkou teleobjektívu) na úrovni ostatných telefónov radu iPhone 12. Zdá sa však, že o najmenší iPhone nie je až taký záujem, ako sa čakalo.

Prakticky hneď od uvedenia iPhonov 12 na trh sa spomína, že iPhone 12 mini je najmenej obľúbený model. Tieto špekulácie potvrdili aj finančné výsledky, podľa ktorých tvoril najmenší iPhone iba 6% všetkých predajov iPhonov v roku 2020. Na základe týchto informácií teraz spoločnosť J.P. Morgan predpokladá, že Apple v druhom kvartáli 2021 zastaví výrobu iPhonu 12 mini.

V súvislosti s optimalizáciou výroby sa spomína aj zníženie produkcie základného modelu iPhonu 12 a zvýšenie výroby iPhonu 12 Pro Max až o 11 miliónov kusov. Informácie zverejnil portál mydrivers.com.

A hoci je iPhone 12 mini z hľadiska predajov neúspechom, Apple vraj aj naďalej plánuje predstaviť štyri nové telefóny pre rok 2021 – vrátane mini verzie. Ďalšia generácia iPhonu mini by však mala obsahovať optimalizácie výkonu a batérie, pretože výdrž iPhonu 12 mini je pre niektorých používateľov jedným z jeho hlavných nedostatkov.

Zdroj: mydrivers

Prečítajte si aj:

iPhone 12 mini: Miniatúrna dokonalosť, na ktorú ste čakali (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit