iPady sú nepochybne skvelé tablety. Patria však do kategórie tých drahších. S tým by od budúceho roku mohol byť koniec.

Magazín DigiTimes, odvolávajúci sa na anonymne zdroje s dôvernou znalosťou dodávateľov Apple, prišiel so zaujímavou informáciou o tom, že spoločnosť Apple chystá nový 9,7 palcový iPad s cenou na úrovni 259 dolárov.

Nový a lacný iPad by tak mohol prilákať mnoho klientov napriek tomu, že by bol lacnejší približne len o 70 dolárov než súčasný najlacnejší iPad. Nižšia cena by mohla však okrem bežnej klientely zaujať aj tú korporátnu a znížiť tak súčasný podiel Androidu v tabletoch v priemyselnom a obchodnom segmente.

V prípade, že dohady sú reálne, tak novinka by mohla prísť na trh v druhom štvrťroku 2018, podobne ako lacnejší iPhone SE.

Otázkou ostáva, čo Apple v iPade zmení, aby bol lacnejší. Môže sa totiž jednať o dizajnové zmeny, ale aj osadenie staršieho hardvéru, ako tomu bolo v prípade iPhonu 5C. DigiTimes zároveň však prišiel s informáciou o tom, že výroba tohto lacnejšieho iPadu by mala byť outsourcovaná taiwanskej firme Compal Electronics, ktorý vyrába hardvér pre viacero svetových gigantov.

Zdroj: Mashable

Značky: