Microsoft získal patent na skladacie mobilné zariadenia a iné komponenty. Zároveň získal aj patent na nový typ elektronického pántu, ktorý by bol pre takéto zariadenia kľúčový.

Rovno na úvod musíme pripomenúť, že získanie patentu automaticky neznamená, že nové bláznivé produkty sú na obzore. Apple si dáva patentovať rôzne netradičné nápady každý rok, no ani len polovica sa nepretaví do reálnych produktov na pultoch predajní. Preto môžme aj dnešnú novinku brať ako zaujímavý náhľad do toho, ako súčasní lídri na technologickom trhu rozmýšľajú o vysnívaných skladacích zariadeniach s ohybnými displejmi.

Nový patent Microsoftu ukazuje zariadenia veľkosti menšieho tabletu, ktoré sa dajú poskladať do formy smartfónu. Z priložených obrázkov je vidieť, že Microsoft uvažuje o dvoj a trojdielnych zariadeniach a v patente môžeme vidieť aj príklady použitia takýchto produktov. Vo všetkých prípadoch je esenciálnym ohybný displej, ktorý sa ohne okolo zloženého pántu. Z tohto hľadiska je veľmi zaujímavý koncept rozťahovacieho zariadenia, z ktorého sa displej priam „vyroluje“.

Ohybné a skladacie zariadenia sa blížia a nepochybne budú novým trendy produktom, akonáhle ich výrobcovia budú vedieť v dostatočnej kvalite dostať na trh. Videli sme už rôzne koncepty a prototypy, ako aj skutočné patenty od Samsungu a teraz aj od Microsoftu. Otázkou je, kto bude prvý s reálnym produktom na pultoch predajní.

Zdroj: Windows Central