Vytvorenie neinvazívneho glukomera by bolo revolučným pokrokom.

Jeden z najnovších patentov Applu nasvedčuje tomu, že vedci z tejto spoločnosti dlhodobo pracujú na novej a ultra modernej technológii, akou je neinvazívne meranie hladinu cukru v krvi. V súčasnej dobe jediným spôsobom, ako si môže diabetik zmerať hladinu cukru v krvi, je pichnúť sa malou ihlou do prstu a odobrať na merací prúžok glukomera kvapku krvi.

Na vytvorení neinvazívneho glukomera v posledných rokoch pracovali aj iné spoločnosti než Apple. Všetky však narazili na limity vtedajších technológií a tieto spoločnosti tak v priebehu rokov zanikli. Štafetu po nich však prebral Apple, ktorý sa snaží dotiahnuť tento revolučný vynález k dokonalosti.

Apple však počas vývoja naráža zrejme tiež na množstvo problémov. Predstavitelia spoločnosti totiž neintegrujú neinvazívny glukomer do hodiniek Apple Watch skôr, ako bude jeho presnosť takmer stopercentná. Hodinky Apple Watch by tak totiž mohli prejsť certifikáciou zdravotníckej pomôcky, ktorú by následne mohli preplácať aspoň čiastočne zdravotné či životné poisťovne.

Zdroj: AppleInsider

Prečítajte si aj:

Apple Watch budú môcť pomáhať pri sledovaní pacientov s Parkinsonovou chorobou