Nechá si za ne poriadne zaplatiť.

Bloomberg tvrdí, že Apple vyvíja veľký nátlak na Hollywoodske štúdia. Chce, aby nové filmové hity sprístupnili cez iTunes takmer hneď po uvedení do kín.

V Amerike totiž bežne funguje kolobeh, že film sa dostane do ponuky streamovacích služieb a na Blu-ray či DVD disky najskôr po dvoch mesiacoch od uvedenia do kín. Apple chce mať novinky v ponuke služby iTunes už po dvoch týždňoch.

Používatelia, ktorí by si chceli doma pozrieť nové filmy hneď po uvedení do kín, by však za ne museli zaplatiť o poznanie väčší poplatok, ako je štandard. Tzv. prémiové digitálne požičanie filmu by malo byť spoplatnené na úrovni 25 až 50 dolárov za jeden film. Filmové štúdia však argumentujú tým, že výška tohto poplatku je pre rodiny stále výhodnejšia v porovnaní s kúpou lístkov do kina. Samozrejme, zážitok zo sledovania filmu v modernom kine je väčšinou na trochu inej úrovni, ako keď si film pozriete doma. Niekto si však na tom nepotrpí.

Filmové štúdia 21st Century Fox, Warner Bros. a Universal Pictures potvrdili, že koncept prémiového požičiavania nových filmov zvažujú. Zatiaľ však nie je nič oficiálne dohodnuté. Ak sa tak stane, iTunes je pre tento účel ideálna platforma.

Zdroj: The Next Web

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit