Nástroj je dostupný v 32 európskych krajinách.

Apple koncom roka 2021 oznámil program svojpomocnej opravy jeho zariadení. Funguje to tak, že si kúpite originálne súčiastky a môžete si opraviť svoj iPhone či Mac alebo si vymeniť displej. Tento program, Apple Self Service Repair, je od konca roka 2023 dostupný aj na Slovensku.

Všetky podstatné informácie nájdete na webe selfservicerepair.eu, prostredníctvom ktorého si môžete objednať originálne náhradné diely od Applu a potrebné súčiastky. K dispozícii je tiež návod na webe Applu, ktorý obsahuje ďalšie informácie, o ktorých by ste mali vedieť.

Novinkou, ktorá teraz prichádza do európskych krajín a aj na Slovensko, je nástroj Apple Diagnostics, ktorý vám môže uľahčiť celý proces svojpomocnej výmeny. Tento nástroj využívajú aj autorizované servisy na to, aby otestovali správne fungovanie produktov a identifikovali súčiastky, ktoré by bolo vhodné vymeniť.

Apple Diagnostics pre svojpomocné opravy podporuje iPhone, Mac a Studio Display a dostupný je v 24 jazykoch.

Apple v tlačovej správe uvádza, že „zákazníci majú prístup k nástroju Apple Diagnostics, aby lepšie zistili, či ich produkt potrebuje opravu. Revíziu môžu začať na druhom produkte a skontrolovať stav a výkon zariadenia, ktoré možno potrebuje opravu. Po spustení relácie a dodržaní pokynov na obrazovke budú zákazníci vedieť, či ich produkty potrebujú opravu a ktoré súčasti je potrebné vymeniť“.

Tlačová správa neobsahuje informácie o tom, ako k Apple Diagnostics pristupovať. V tomto smere pomôžu návody priamo na webe Applu:

Apple Self Service RepairZdroj: Apple
Apple Self Service Repair

Zdroj: Apple, selfservicerepair.eu

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit