Zaúradovala Európska únia ale je to krok správnym smerom.

Zatiaľ pôjde o osem krajín, kde si zákazníci budú môcť zakúpiť originálne diely a nástroje na opravu zariadení tejto značky. Podľa správy, ktorú zverejnila firma Apple ide o Belgicko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Poľsko, Španielsko, Švédsko a Spojené kráľovstvo. Ide o program Apple Self Service Repair Store.

Firma dáva k svojim produktom návody na opravu, neraz veľmi rozsiahle, avšak detailne. Opravu zvládne používateľ doma, no výsledok nemusí odpovedať autorizovanému servisu a treba sa pripraviť na to, že nie vždy ide o jednoduchý krok.

Opravu by ste si po novom mohli vykonať na telefónoch iPhone 12 a iPhone 13 a tiež na notebookoch Mac s procesorom M od Applu. Obchod poskytne viac ako 200 jednotlivých súčiastok a k nim odpovedajúce nástroje na opravu, rovnako aj zmienené návody.

Apple-EU-Self-Service-repair-iPhoneZdroj: Apple

Jeff Williams, prevádzkový riaditeľ Applu, povedal, že „najlepšia technológia pre našich zákazníkov a planétu je taká, ktorá vydrží a preto navrhujú produkty tak, aby len sporadicky potrebovali opravu“. Tiež ale dodal, že ak už opraviť potrebujú, chcú dať zákazníkom možnosť bezpečnej a spoľahlivej opravy.

Aj to bolo dôvodom na spustenie samoobslužného programu na opravu. Výhoda pre ľudí je zrejmá, dostanú originálne diely, ktoré sú vyrobené štandardmi firmy a tak nepôjde len o akúsi záplatu ale o plnohodnotnú opravu.

Apple dokonca hovorí o tom, že takéto nástroje poskytnú na prenájom za 49 eur, avšak ak vám nástroje na opravu budú postačovať týždeň, dostanete ich zadarmo. Firma za posledné roky výrazne navýšila množstvo autorizovaných servisov a používateľom, ktorí si na opravu netrúfajú odporúčame navštíviť autorizovaný servis.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.