Kontroverzný výrez v displeji otvára nové možnosti.

Tajomstvo je ukryté v TrueDepth kamere, ktorá sa nachádza v kontroverznom výreze. Rozšírená realita a jej aplikovanie do okuliarov je pravdepodobne najhorúcejším gadgetom najbližšieho desaťročia. Podľa prognóz, by mohli takéto okuliare nahradiť dnes používané mobilné zariadenia, a tak aj prebrať na seba hlavné komunikačné možnosti budúcnosti.

Koncept okuliarov zachytáva GIF, ktorý vytvoril Leonardo Pazmatos. Ten očakáva, že Apple použije rovnaké 3D senzory, aké využíva iPhone X. Šikovné umiestnenie kamery TrueDepth na prednej strane umožní okuliarom nepretržité zaznamenávanie informácií. Tento spôsob monitorovania je určite aj presnejší a menej nápadný.

Je zrejmé, že okuliare nebudú využívať OLED panel, tak ako je to v prípade iPhone X. Skôr sa použijú transparentné displeje, ktoré sa už stávajú realitou. GIF aj znázorňuje, ako bude kamera TrueDepth umiestnená. V okamihu uvedenia týchto AR okuliarov (ak sa uvedú) môže byť technológia tak pokročila a miniatúrna, že nebude potrebný žiadny viditeľný výrez, pre umiestnenie senzorov.

Praktické využitie AR okuliarov je zatiaľ sporné. Pre Apple ako odrazový mostík poslúži nedávne zavedenie platformy ARKit, ktorú využívajú vývojári na vytváranie aplikácií s rozšírenou realitou. Momentálne sa platforma využíva iba na jednoduché účely, čo sa môže časom zmeniť.

Niektorí analytici tvrdia, že systém spoločnosti Apple je dva roky pred konkurenciou, čo jej dáva dostatok času na pridanie ďalších inovácií a vylepšení do budúcnosti.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Otestovali sme Apple HomeKit (1. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.