Podľa slov Tima Cooka by sa tak malo stať už o 10 rokov.

Podobnú úvahu nedávno vyslovil aj šéf spoločnosti Nokia, ktorý si rovnako myslí, že nositeľná elektronika nahradí klasické smartfóny. Vo svojej úvahe pritom neváhal ísť ešte ďalej, pričom nevylúčil aj použitie rôznych implantátov.

V prípade spoločnosti Apple máme však  jeden (čoskoro) hmatateľný produkt, ktorý by mohol už o pár rokov nahradiť iPhony. Ide o inteligentné okuliare Apple Glasses, ktoré by sa mohli na trhu objaviť už v roku 2024. Ide o zariadenie, ktoré je schopné zobrazovať rozšírenú realitu (AR). Okrem toho by sa mala už na budúci rok na trhu objaviť aj náhlavná súprava s podporou rozšírenej a virtuálnej reality.

Apple GlassesZdroj: GizChina
Apple Glasses

Je však viac ako isté, že prelom by mali zaznamenať práve okuliare Apple Glasses s podporou AR, ktoré celkom zmenia spôsob používania moderných technológií v bežnom živote. Je to pochopiteľné, keďže klasické náhlavné súpravy AR/VR majú svoje výrazné obmedzenia z pohľadu použiteľnosti. Práve tie by mali byť vo veľkej miere nahradené okuliarmi Apple Glasses, ktoré prídu so 100 % podporou AR a vysokým výkonom.

Prototyp okuliarov by mal byť hotový do konca tohto roka, pričom výroba je údajne naplánovaná na druhú polovicu roka 2024.

Zdroj: MyDrivers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.