Apple predstavil plán výstavby svojho druhého dátového centra v Dánsku. Prvé dátové centrum bolo otvorené v meste Viborg tento rok a novo ohlásené miesto je Aabenraa. Predpokladá sa, že toto dátové centrum bude otvorené v roku 2019.

Používať bude 100% obnoviteľnej energie a jeho cieľom bude starať sa o internetové služby od Apple v Európe vrátane iTunes Store, Siri, iMessage a Mapy.

Aabenraa je pritom veľmi blízko pri hraniciach s Nemeckom. Celkový rozpočet na výstavbu tohto centra dosahuje miliardu dolárov. Dánsko si Apple vybral kvôli stabilite v dodávkach energie a možnosti využitia zelenej energie.

Táto spoločnosť sa pokúšala otvoriť európske dátové centrum v Írsku. Najvyšší súd však výstavbu tohto centra pozastavil. Práve preto sa Apple rozhodol zmeniť krajinu a teraz sa sústreďuje na Dánsko. Ak sa nevyskytnú nejaké nepredvídané prekážky, európske dátové centrum, začne svoju prevádzku do konca tohto roka. Dánsko si tak výrazne polepší v ekonomike.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.