Spoločnosť Apple vraj pripravuje dok, pomocou ktorého bude možné premeniť tablet iPad na inteligentný displej v štýle Amazon Echo Show.

Tvrdí to Mark Gurman z agentúry Bloomberg, ktorý sa Apple a jeho zariadeniami dlhodobo zaoberá. Ako uvádza, spoločnosť z Cupertina vraj pracuje na dokovacom zariadení, ktoré by umožňovalo fungovanie iPadu ako inteligentného displeja a reproduktora. K predstaveniu tohto doku má vraj prísť už budúci rok.

Nejde o nejakú technologickú novinku, podobné riešenie má napríklad Amazon pre svoje tablety Fire. Pri ich osadení do nabíjacieho doku môžu fungovať ako inteligentný displej. Aj Google chystá niečo podobné a zhruba pred týždňom firma ohlásila dokovacie príslušenstvo, ktoré pre pripravované tablety Pixel poslúži ako magnetická nabíjačka a súčasne aj ako reproduktor. Po osadení tabletu ním bude možné ovládať inteligentnú domácnosť a komunikovať so službou Google asistent.

Podľa Gurmana na takomto princípe bude fungovať aj dok pre iPad a umožní napríklad pohodlné telefonovanie cez Face Time. Dokovacia stanica by tak mala doplniť ponuku Apple v oblasti inteligentnej domácnosti, vrátane inovovanej verzie inteligentného reproduktora HomePod.

Ešte pred príchodom tohto doku sa však dočkáme nových iPadov Pro s 11 a 12,9-palcovými obrazovkami. Poháňané by mali byť čipom M2 (teda rovnakým ako v najnovšom MacBooku Air) a predstavené vraj budú ešte v októbri.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.