Generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook, uviedol, že iPad zažil najúspešnejší štvrťrok za posledných desať rokov.

Toto vyhlásenie potvrdila aj agentúra IDC, ktorá publikovala správu o tom, že Apple je v segmente tabletov vo vysoko vedúcej pozícii. Tieto dobré výsledky, resp. predaje, dosahuje Apple aj vďaka inovovanému iPadu Air z roku 2020, ako aj z vynoveného iPadu Pro. V očakávaní je aj nový iPad Mini, ktorý by mal zožať podobný úspech.

Apple iPad Air 2020

Apple iPad Air 2020

IDC odhaduje, že spoločnosť Apple v druhom štvrťroku predala viac ako 12,9 milióna iPadov. Najbližšou konkurenciou je Samsung, ktorý predal 8 miliónov zariadení – áno, Samsung je v tomto segmente ešte stále v hre, napr. Galaxy Tab S7 ponúka výborný hardvér a rôznorodú využiteľnosť. Na treťom mieste je spoločnosť Lenovo, ktorá predala viac ako 4,7 milióna zariadení. Štvrtú priečku obsadil Amazon, ktorý dokázal predať približne 4,3 milióna zariadení.

Až enormný záujem o prenosné počítače a tablety má na svedomí aktuálna situácia, ktorá trvá už viac ako 1,5 roka. Ľudia viac pracovali z domu a rovnako tak sa deti z domu učili, čo malo za následok extrémne zvýšený dopyt.

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7+

Dodajme, že IDC poukazuje aj na možné spomalenie predaja Chromebookov a tabletov v dôsledku pretrvávajúceho nedostatku čipov, ako aj z dôvodu utlmenia dopytu spotrebiteľov, pretože sa na pracoviská a do škôl vrátilo/vracia stále viac ľudí/školákov. Spoločnosť Apple uviedla, že obmedzenia v rámci dodávok čipov môžu byť v nasledujúcich mesiacoch škodlivé pre predaje iPadov, a taktiež to môže mať vplyv na očakávaný iPhone série 13.

Zdroj: theverge.com

Prečítajte si aj:

iPhone 13 Pro bude hrubší: Môže za to poriadne veľký fotoaparát

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE