Firma ponúka sporiaci účet v spolupráci s bankou Goldman Sachs.

Novinka je dostupná pre používateľov kreditnej karty Apple Card a ponúka úrok 4,15 %. To je nadštandardná hodnota nielen v dnešných časoch vysokej inflácie a problémom s krachujúcimi bankami. Pri porovnaní s priemernými údajmi v bankovom sektore je to 10-násobne vyššia hodnota. Sporiaci účet má byť vedený bez poplatku alebo bez definovanej sumy minimálneho vkladu alebo minimálneho zostatku.

Sporiaci účet sa dá aktivovať priamo v Peňaženke od Applu. Podľa firmy je cieľom poskytnúť používateľom jednoduchý spôsob, ako každý deň šetriť peniaze. V peňaženke bude účet vedený samostatne tak, aby mal používateľ prehľad o jeho zostatku. Okrem toho, že má byť vedený zadarmo, poplatky sa nebudú platiť ani za výbery z účtu. Tie môžu byť kedykoľvek a nie je tu žiadny limit.

Ročný výnos sa môže kedykoľvek zmeniť. Je pravdepodobné, že úrok nebude garantovaný po celú dobu trvania sporiaceho účtu. Jeho zmenu si Apple vyhradzuje a je celkom možné, že udržanie tejto hodnoty bude v budúcnosti vyžadovať istú formu poplatku. To aj napriek tomu, že pôvodne ide o šetriaci mechanizmus napojený na kreditnú kartu.

V tejto chvíli ide o novinku pre ľudí žijúcich v USA. Toto nie je podmienka na vytvorenie šetriaceho účtu ale schválenie kreditnej karty. Jej úroky sú podobné ostatným kartám tohto typu a to od 15,74 do 26,74 USD.

apple saving account in walletZdroj: Apple

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.