Apple chce uľahčiť tvorbu hudby.

GarageBand je aplikácia, pomocou ktorej si môžete vytvoriť vlastnú hudbu. Napríklad takým spôsobom, že si do iOS zariadenia importujete vašu nahrávku, ako hráte na gitare a tú následne doplníte o ďalšie nástroje. Najnovšia aktualizácia aplikácie však prináša pokročilé funkcie, ktoré uľahčia tvorbu hudby a umožnia lepšie produkovať aj elektronickú hudbu.

Apple do aplikácie zabudoval viacero hudobných „samplov“ a funkciu Live Loops, ktorá uľahčuje tvorbu muziky. V redakcii sa za hudobníkov nepovažujeme, takže reálny prínos nových funkcií nevieme posúdiť. Pokiaľ vás však aplikácia GarageBand v minulosti zaujala, nainštalujte si aktuálnu verziu. Podľa Applu uľahčuje a rozširuje možnosti tvorby hudby. GarageBand sťahujte z obchodu AppStore. 

Apple takisto vydal novú aplikáciu Music Memos. Tá je navrhnutá pre hudobníkov s cieľom uľahčiť im tvorbu nových pesničiek. Aplikácia je svojim spôsobom diktafón s extra funkciami, ktoré sú zamerané na skladanie hudby. Music Memos je svojim spôsobom medzistupeň medzi obyčajným diktafónom a aplikáciou GarageBand. Novinka je už dostupná v AppStore.

Aplikácia Music Memos vo verzii pre iPhone

Aplikácia Music Memos vo verzii pre iPhone

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit