Vývojárska konferencia spoločnosti sa bude konať už o pár dní. 

Počas tohtoročného WWDC 2022 by sme mali spoznať aj najnovšiu verziu systému iOS 16. To znamená, že Apple túto verziu stihne predstaviť v dostatočnom predstihu ešte pred jesenným uvedením telefónov série iPhone 14. Mark Gurman z agentúry Bloomberg už skôr informoval, že prvá verejná beta verzia systému iOS 16 by mala byť dostupná v júli.

Je to tak o niečo neskôr, ako bolo doteraz zvykom, pretože prvá verejná beta verzia iOS 16 bude údajne vydaná až s treťou vývojárskou beta verziou iOS 16. Verejná beta bola doteraz tradične vydávaná s druhou verziou pre vývojárov. Ide však iba o dohady, čiže ak sa v krátkom čase všetko dostane “do normálu”, Apple môže verejnú beta verziu vydať „včas„.

Apple iOS 16Zdroj: MyDrivers
Apple iOS 16

Ihneď po skončení konferencie WWDC 2022 bude prvá beta verzia systému iOS 16 sprístupnená pre vývojárov. Je však potrebné mať na pamäti, že prvé beta verzie nového systému sú zvyčajne plné chýb. Podľa niektorých únikov sa s príchodom iOS 16 môžeme tešiť na prepracované widgety, vylepšený systém oznámení a aj na nové rozhranie pre správu multitaskingu v systéme iPadOS a ďalšie novinky.

Podpora iOS 16

Zatiaľ nepotvrdené správy nám ďalej prezrádzajú, že nová verzia iOS bude sprístupnená pre všetky modely, ktoré boli vydané od iPhonu 7 s čipom A10 (vrátane). Na potvrdenie tejto správy si však budeme musieť počkať až do konferencie WWDC 2022, ktorá je naplánovaná na 6. – 10. júna 2022.

Zdroj: MyDrivers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.