Všetky verzie dostanú ProMotion displej a 6 GB RAM.

Už niekoľko mesiacov informujeme o zmenách, ktoré nás tento rok čakajú s príchodom série iPhone 14. Portál CultOfMac najnovšie zverejnil fotografiu predných panelov, ktoré nám poskytujú najlepší pohľad na zmeny, ktoré má tento rok Apple pre nás pripravené. Okrem toho si môžeme všetky 4 modely série porovnať aj rozmerovo.

Ochranné sklá nám teraz potvrdzujú dizajnové zmeny, ktoré sa dostanú do modelov iPhone 14 Pro a Pro Max. Ide o tzv. dizajn „diery a pilulky„. V nich sa bude nachádzať selfie kamera a potrebné senzory pre Face ID. Selfie fotoaparát s infračervenou kamerou budú údajne umiestnené v ovále, pričom v kruhu bude umiestnený bodový projektor.

Ne-Pro modely však dostanú ten istý výrez, aký sa nachádza v sérii iPhone 13. Fotografia rovnako potvrdzuje skoršie správy o tom, že Apple tento rok predstaví aj prvý “obyčajný” iPhone Max. Séria iPhone 14 bude teda obsahovať štyri modely, ktoré budú mať iba dva rozmery displejov. Medzi sebou ich však bude možné veľmi jednoducho rozoznať, práve kvôli ich odlišným výrezom.

Doplníme, že Max modely dostanú 6,7-palcové displeje, pričom dva menšie modely dostanú 6,1-palcové displeje. Z nového úniku sa aj dozvedáme, že Pro modely série iPhone 14 budú mať (konečne) tenšie rámčeky a pomery ich displejov narastú z 19,5:9 na 20:9.

Sériu iPhone 14 by sme mali spoznať na tradičnom jesennom podujatí.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.