Kým ostatné firmy tŕpnu pri poklese ich akcií, Apple vytvára nové rekordy.

Aktuálna hodnota akcie a dlhodobé tržby či priamo zisky nie sú v úplnej symetrii, rozhodne to ale napovedá o tom, ako sa firme darí. Na základe svojej správy, ktorú Apple vydal, je jasné, že ide o rekord v jeho zárobkovej činnosti. Nech už si o iPhonoch myslíte čokoľvek alebo nadávate na chudobnú výbavu konektorov MacBookov, ľudia ich výrobky majú radi. Celoročný zisk uvádza na hodnote 99,803 mld. USD.

Správu komentoval Tim Cook s vyjadreniami, kde padali slová ako lojalita zákazníkov, ochrana súkromia alebo dôraz na ochranu životného prostredia. Faktom zostáva, že úspech firmy je kombináciou viacerých faktorov, jedným z najdôležitejších bude lojálnosť zákazníkov voči značke. To je ale beh na dlhú trať a tak vidíme aktuálne zisky skôr potvrdením aktivít z minulosti a správnemu smerovaniu.

Na základe „Big Tech Earnings“, čo je ohlásenie svojich finančných výsledkov veľkých firiem majú iPhony najväčší podiel na tržbách spoločnosti. Je to cez 42,6 mld. USD, nasledujú MacBooky, iPady a hodiny so slúchadlami tvorili príjmy vo výške 9,7 mld. USD. Najväčší podiel má americký trh, nasleduje Európa, Čína, Japonsko a Ázijsko-Pacifický región.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.