Nové počítače z dielne Apple predsa pravdepodobne prídu ešte tento mesiac.

Špekulácie o tom, či Apple predstaví do konca roka ešte nejaké tie zariadenia, sa na nás hrnú z každej strany už pár týždňov. Len nedávno sa tak očakávalo, že sa na trhu objavia nové tablety iPad, čo sa nakoniec nestalo. Namiesto toho sa predstavila nová generácia Apple Pencil, ktorá však také dobré reakcie ako nové tablety nezískala. Už čoskoro by sa ale nové zariadenia od tejto spoločnosti ukázať mohli.

Ako informuje aj portál andro4all.com, tak známy novinár a analytik Mark Gurman poukázal na príchod nových počítačov. Má ísť o nový iMac a taktiež dva nové MacBooky Pro, ktoré by sa mohli ukázať už v priebehu tohto mesiaca. Okrem toho sa ale spomína aj konkrétny dátum potenciálneho predstavenia.

Nové Apple počítače ešte tento mesiac

Predstavenie nových produktov z dielne Apple je zvyčajne veľkou udalosťou. Jedno takéto predstavenie by mohlo prebehnúť 30. alebo 31. októbra, teda skutočne ešte tento mesiac. Predstavenie by sa teda týkalo najmä počítačov. Podľa všetkého by sa mohol odhaliť nový 24-palcový iMac, ktorý by vynovil model z apríla roku 2021.

MacBook Pro 2021Zdroj: Apple
MacBook Pro 2021

Tento 24-palcový iMac by vo výbave mohol obsahovať čip M2, čo však zatiaľ nie je úplne jasné. Špekuluje sa aj o tom, že by priniesol aj čip M3, tieto informácie zatiaľ nie sú potvrdené. Všetko sa teda pravdepodobne dozvieme až na predstavení nových počítačov.

Ukázať by sa mali aj MacBooky

Notebooky od spoločnosti Apple sú známe tým, že oslovia širokú škálu používateľov. Študenti zvyčajne preferujú sériu MacBook Air, ktorá ponúka vysoký výkon a kvalitné spracovanie s nižšou cenou. Profesionáli, ktorí však potrebujú z počítača dostať čo najviac, zvyčajne siahajú po sérii MacBook Pro. A práve táto séria by mala získať dva nové modely.

Podľa posledných únikov by sa tak na trhu mal ukázať nový 14-palcový a 16-palcový MacBook Pro. Nové MacBooky by tak prišli len pár mesiacov po ich poslednej generácii, čo ale zďaleka nie je také nezvyčajné. Apple už v minulosti spravil rovnaký krok s tabletmi v podobe iPad 4, ktoré prišli na trh len pár mesiacov po predstavení iPadu 3.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.