Ste majiteľom iPhonu či iPadu a používate aplikáciu Apple Mapy? Jej najnovšou aktualizáciu získate online informácie o aktuálnej dopravnej situácii na našich cestách.

Slovensko konečne po rokoch získalo praktickú možnosť sledovať situáciu na cestách v reálnom čase a zaradilo sa tak spoločne s Bulharskom, Slovinskom a Gibraltárom k ďalším vyše 40 krajinám, ktorým Apple túto funkcionalitu umožnil využívať. Nie že by vás Apple Mapy nevedeli k cieľovej destinácii odnavigovať aj doteraz.

Problém však nastal v prípade práce na ceste, obchádzky, uzávierky, havárie, alebo jednoducho dopravnej špičky. Po najnovšom update vás na všetky spomínané veci aplikácia dokáže upozorniť (viď obrázky nižšie) a vy tak budete môcť ušetriť svoj čas i nervy a zvoliť si alternatívnu cestu. Napríklad zhustená premávka je označovaná oranžovou, respektíve červenou farbou. Funkcia je dostupná pre zariadenia s iOS aj MacOS.

Je otázne, či Apple s funkciou, ktorú konkurenčné aplikácie ako Waze a Google Mapy už dlhšiu dobu u nás majú, neprichádza trochu neskoro. Mnohí z nás si už totiž na ne zvykli a ich aktívne využívanie navyše znamená presnejšie informácie o aktuálnej dopravnej situácii (keďže v prípade Wazu platí, že práve vodiči rôzne neočakávané situácie nahlasujú priamo v aplikácii) práve vďaka širokej základni používateľov.

Ako ste na tom vy? Dáte šancu Apple Mapám, alebo ostanete pri svojej terajšej navigácii?

ds1_nowat ds2_nowat ds3_nowat

Zdroj: MacRumors

Značky: