Najnovšia generácia iPhonov 11 stále obsahuje výrez v displeji.

Aj napriek tomu, že ďalší zdroj spochybnil informácie o odstránení výrezov, stále existuje vysoká šanca, že sa slová pôvodného zdroja naplnia.

Podľa slov Ben Geskina, ktorý sa preslávil ako dizajnér kvalitných konceptov iPhonov, by mal jeden z prototypov roka 2020 obsahovať veľký 6,7-palcový displej a vylepšený systém Face ID a TrueDepth, ktorý je umiestnený vo vnútri horného rámu, čím sa odstráni potreba akéhokoľvek druhu výrezu.

Názov tohto konkrétneho modelu nie je v správe uvedený, ale zdá sa, že celkový popis sa zhoduje s tým, čo sa očakáva od zariadenia iPhone 12 Pro Max. Napríklad aj známy analytik Ming-Chi Kuo verí, že spoločnosť Apple nahradí svoj existujúci 6,5-palcový OLED displej väčším, 6,7-palcovým panelom. Telefón roka 2020 by mohol mať aj napriek väčšiemu panelu rovnaké fyzické rozmery ako súčasná generácia – iPhone 11 Pro Max.

Render iPhonu 12 Pro Max založené na úniku informácií 

Spolu s iPhonom 12 Pro Max sa predstaví aj menšia Pro verzia. Kuo sa domnieva, že toto zariadenie bude vybavené novým 5,4-palcovým OLED displejom, vrátane tenších okrajov. Táto zmena by mala za následok, že nová generácia iPhonov by mohla byť výrazne menšia ako aktuálne verzie. Rozmery sa očakávajú na úrovni iPhonu 8.

Podľa Ming-Chi Kuo sa spoločnosť Apple bude sústrediť na výrazný redizajn ďalších generácií iPhonov. Modely roka 2020 by sa tak mali stať atraktívnejšie vďaka prémiovejším materiálom a novým technologickým postupom pri výrobe. Všetko by mohlo smerovať k dizajnu, ktorý sme mohli vidieť ešte v časoch iPhonu 4.

Zostava zadnej kamery by mala zostať zachovaná po vzore iPhonu 11 Pro. S cieľom udržať krok s konkurenciou a pokračovať v presadzovaní nových možností AR pre iPhony sa od Apple očakáva pridanie špeciálneho senzora Time-of-Flight.

Medzi ďalšie vylepšenia nastavenia fotoaparátu môže patriť optická stabilizácia obrazu ultraširokouhlého fotoaparátu a ďalšie vylepšenia nočného režimu. Štandardný iPhone 12 by mohol vyzerať ako iPhone 11 Pro

iPhone XR a iPhone 11 sú vybavené LCD panelmi, ale správy naznačujú, že budúci rok iPhone 12 bude využívať OLED. Ak by sa tak stalo, malo by zmysel, aby spoločnosť Apple použila existujúci dizajn predného panela iPhonu 11 Pro na štandardnom iPhone 12. Takto by používateľ lacnejšieho modelu mal pocit, že dostáva nový dizajn a spoločnosť Apple bude môcť naďalej rozlišovať svoje prémiové modely.

Okrem toho sa očakáva, že na lacnejšom iPhone budú aj niektoré výrazné vylepšenia fotoaparátu. Konkrétne by malo ísť o zvýšenie počtu objektívov na tri a budú sa pravdepodobne využívať senzory priamo z prémiových modelov iPhone 12 Pro. Je však možné, že Apple si vyhradí optickú stabilizáciu obrazu pre ultraširokouhlý fotoaparát iba pre Pro verzie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Ktorý smartfón fotí najlepšie? Porovnali sme iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note10+ a Huawei P30 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.