Spoločnosť Apple údajne diskutovala s vývojármi o potenciálnej službe na hranie hier.

Na internete sa objavila správa z piatich nezávislých, ale zároveň neznámych zdrojov, ktoré tvrdia, že Apple kontaktoval vývojárov hier. Mali s nimi prebrať možnosť využitia ich hier v predplatnej službe určenej na hranie za paušál. Tento spôsob dôverne poznáme na počítačoch, či konzoliach, kde si jednoducho zaplatíte balík a hráte dostupné hry.

Služba je len v počiatočných štádiách vývoja a preto nie je známy termín uvedenia do sveta a už tobôž nie cena za túto službu. Každopádne, tento krok by pomohol zviditeľniť sa plateným titulom, ale aj freemium hrám, ktoré dominujú v App Store.

Telefóny, ale aj tablety z dielne Apple, sú už dnes natoľko výkonné, že sa dajú považovať za regulérnu hernú platformu. Avšak problém s predplatným môže byť na novších počítačoch od Apple, kde sa nachádzali len integrované grafické karty, alebo karty, ktoré na nejaké extra hranie neboli stvorené. A samozrejme, čo sa iMacov týka, tak je tu aj počet herných titulov dostupných na macOS.

Zmenu by mohla priniesť nová generácia Mac Pro.

Apple rozširuje stratégiu predplatných služieb, onedlho má prísť na trh predplatná filmotéka. Nechajme sa prekvapiť, či vyjde aj krok s hernou službou.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Ovládnite svoj iPad Pro s novými video návodmi od Apple

 

Značky: