O bezdrôtovej nabíjačke AirPower nie je už takmer vôbec počuť.

Ešte počas predstavenia iPhonov 8 / 8 Plus a iPhonu X sa dostalo pozornosti aj bezdrôtovej nabíjacej podložke AirPower. V septembri 2017 spoločnosť nabíjačku síce predstavila, len v tom čase nevedela presne povedať, kedy by sa aj mala dostať k používateľom.

Informácie zo začiatku roka naznačovali spustenie predaja niekedy počas marca 2018, pričom neskôr sa termín oddialil až na september 2018. Pred pár dňami sa konala veľkolepá akcia, na ktorej sa 12. septembra predstavili nové iPhony Xs, Xs Max a dostupnejší iPhone Xr spolu s hodinkami Apple Watch.

V rámci akcie sa očakávalo aj znovupredstavenie univerzálnej nabíjacej podložky pre tri zariadenia (iPhone, AirPods, Watch), ibaže k ničomu nakoniec neprišlo. Teraz sa zdá, že Apple chce, aby sme úplne zabudli na to, že nejaká podložka vôbec niekedy existovala. Naznačuje to odstránenie produktových informácií z oficiálnych stránok Applu.

Zmienka o AirPower podložke na produktovej stránke AirPods

Aktuálne sa dá podložka AirPower vidieť iba na produktovej stránke AirPods, pričom ani tu nie je zrejmé, že ide o bezdrôtovú nabíjačku s názvom AirPower. Pokiaľ by sme sa predsalen dočkali bezdrôtovej nabíjačky od Applu ešte tento rok, tak spoločnosť má na predstavenie už pomerne málo času. Je aj otázne v rámci akej akcie by sa takéto uvedenie konalo.

Špekulovať o tom, prečo Apple odstránil nabíjačku zo svojich stránok, môžeme pomerne dlho. Najpravdepodobnejšie je pritom to, že podložka jednoducho nefunguje presne podľa predstáv spoločnosti a jej osud je už definitívne spečatený.

Zdroj: CNet

Prečítajte si aj:

Koľko dní musí na nový iPhone XS 64 GB pracovať Slovák a koľko Švajčiar?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.