Tohtoročná konferencia WWDC (od 7. do 11. júna 2021) by mala podľa Jona Prossera priniesť okrem nového softvéru aj komplexne vynovený MacBook Pro. 

Po rokoch bez extra zmien sa očakáva, že nový MacBook Pro bude komplexne prerobený, od dizajnu až po rozšírenú ponuku portov. Má ísť o najväčšiu zmenu od roku 2016, takže sa máme skutočne načo tešiť.

WWDC

WWDC

Špekulácie naznačujú, že budú predstavené dve verzie, teda ako už býva zvykom – jeden s menším a druhý s väčším displejom. Presnejšie to má byť  14“ a 16“ MacBook Pro. Apple v roku 2016 odstránil z MacBooku Pro takmer všetky porty, ktoré boli nahradené USB-C, resp. Thunderbolt portami, pričom bolo nutné využívať rôzne redukcie a pod. – ak ste chceli pripojiť ďalšie periférie, čítačky kariet, atď. Toto riešenie nebolo najšťastnejšie a Apple sa to vraj rozhodol zmeniť – obe novinky by mali disponovať viacerými portami, vrátane HDMI a čítačky SD kariet, pričom sa očakáva aj návrat MagSafe nabíjacieho konektora. V ponuke majú byť tri farebné prevedenia a ak sa toto všetko naplní, tak veríme, že tieto zariadenia sa budú predávať ako banány v osemdesiatom deviatom :). 

Apple pracoval aj s teplom („to v Kalifornii vedia“), na základe čoho by sa nemal MacBook Pro vôbec prehrievať, ani „rám“ zariadenia, pričom ponúkne extra tichú prevádzku aj počas náročnejších úloh. Možno vás poteší, že do zabudnutia by sa mal dostať dotykový touchbar, ktorý nebude prítomný v žiadnej verzii a nahradiť ho majú klasické funkčné klávesy.

macbook

Macbook Pro 14″

Úniky hovoria aj o tom, že nové PRO modely budú disponovať 10-jadrovými procesormi. Tie by mali byť zložené z ôsmych vysoko výkonných jadier a z dvoch úsporných jadier. Grafika by mala ponúknuť 16 alebo 32 jadier a podporou 32 GB operačnej pamäti. Samozrejmosťou je teda komplexná čipová zostava Apple Silicon.

Podľa dostupných zdrojov sa začne nový MacBook Pro masovo vyrábať v druhej polovičke roku 2021, teda už čoskoro. Dodajme, že špekulácie od Jona Prossera sa veľmi často stretávajú s realitou, no nie vždy vyjdú na 100%, takže je možné aj to, že túto očakávanú novinku uvidíme v rámci samostatného predstavenia. Každopádne sa máme načo tešiť!

Zdroj: Macrumors.com

Prečítajte si aj: 

Apple oznámil dátum konania konferencie WWDC 2021

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE