Apple si za posledné dva roky obľúbil ohlasovať rôzne udalosti prostredníctvom sociálnych sietí, presnejšie cez Twitter, o ktorých dáva vedieť na poslednú chvíľu.

Inak tomu nie je ani teraz. Samozrejme, veľké eventy, ako napr. WWDC, sú stále ohlásované, prezentované a promované s dostatočným predstihom. Čo sa bude okrem vývojárskej konferencie a predstavenia nových operačných systémov diať?

Na 100% to nevieme, no na 99% pôjde o integráciu priestorového zvuku do Apple Music 🙂. Zatiaľ však nie je úplne známe, kde sa bude dať táto narýchlo ohlásená udalosť pozrieť, no predpoklad je taký, že bude nasledovať hneď po WWDC ako samostatný event. Apple to má naplánované na 21:00 hod nášho času, čo logicky vychádza. Pokojne môže ísť aj o akýsi bonus alebo „one more thing“, na ktorý Apple láka radšej v predstihu, aby nás i vás udržal pri obrazovkách.

Apple Music HiFi

Apple Music HiFi

Pozvánka odkazuje na Spatial Audio a keďže ide o divíziu Apple Music, tak by sa to malo týkať už avizovaného priestorového zvuku Spatial Audio s Dolby Atmos pre tisícky skladieb a bezstratovú kompresiu zvuku pre kompletnú knižnicu hudby, ktorá momentálne obsahuje viac ako 75 miliónov skladieb. Táto novinka bude dostupná pre všetkých predplatiteľov, bez akéhokoľvek navýšenia predplatného. Funkcia Spatial Audio bude podporovaná na všetkých slúchadlách AirPods a Beats s čipom H1 alebo W1, ako aj v rámci „audio zostavy“ v najnovších verziách zariadení – iPhone, iPad a Mac.

Lossless režim má začínať v kvalite 16 bitov pri 44,1 kHz a dosahuje až 24 bitov pri 48 kHz (natívne na podporovaných zariadeniach Apple). Apple Music tiež ponúkne Hi-Resolution Lossless až do 24 bitov pri 192 kHz, čo však vyžaduje externý DAC prevodník.

Jedno je jasné, dnes to bude viac ako celovečerný film 🙂 (dúfajme, že nie len dĺžkou, ale aj obsahom), no i tak sa na novinky tešíme. Záhadou stále zostáva, prečo Apple na jeden deň ohlási dve podľa dostupných informácií samostatné akcie. Nestáva sa to často, takže sme zvedaví, čo sa z toho vykľuje. Sledujte nás a všetko sa dozviete včas.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Apple Music dostane bezstratovú kompresiu zvuku a priestorový zvuk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE