Keďže je situácia vo svete ešte stále premenlivá, tak sa bude opäť konať iba online.

Kedy to bude? WWDC 2021 sa bude konať 7 až 11 júna. Táto konferencia je zaujímavá hlavne tým, že sa dozvieme ako budú vyzerať nové operačné systémy, no najviac si ju užijú vývojári, ktorý ju môžu sledovať cez dedikovanú aplikáciu alebo web. Výhodou online verzie je to, že vývojári nemusia za vstup na konferenciu platiť. Priemerná cena za vstupenku na túto konferenciu sa pohybovala okolo 1500 USD (1278 eur). Uplynulý rok sledovalo WWDC 2020 viac ako 22 miliónov ľudí.

„Apple sľubuje, že WWDC 2021 ponúkne jedinečný pohľad na budúcnosť iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS. Čo je znamením zaujímavých zmien a inovácií.“

Apple WWDC 2021

Apple WWDC 2021

Za posledný rok sme si zvykli na to, že Apple vie pripraviť on-line konferencie a predstavenia produktov do posledného detailu, pričom sa nič zbytočne nenaťahuje. Tento koncept sa nám veľmi páči! Ak očakávate aj nejaké zariadenia, resp. Apple hardvér, tak vás asi sklameme, nič také sa podľa dostupných informácií nechystá, no určite sa môžeme tešiť na novú generáciu operačných systémov – iOS 15, watchOS 8, iPadOS 15, tvOS 15 a macOS 12.

Ako už býva zvykom, Apple ihneď po skončení tejto konferencie sprístupní vývojárske beta verzie takmer všetkých operačných systémov. Verejná beta bude pravdepodobne nasledovať niekedy neskôr v lete a finálna verzia príde na jeseň s novými zariadeniami.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

iPhone 13 Pro: Nové farebné prevedenia a prepracovaný režim snímania portrétov

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE