Apple pokračuje v expanzii mobilných platieb, ktoré sú založené na technológii NFC. Platobný systém Apple Pay sa od dnešného dňa dá použiť vo Švajčiarsku ako druhej krajine v rámci Európy, hneď za Veľkou Britániou. Prečo si Apple vyberá krajiny, ktoré sú alebo smerujú mimo Európskej únie, nie je známe, ale používateľov iPhonov je vo Švajčiarsku údajne veľmi veľa a je to bohatá krajina.

Používatelia iPhone na území Švajčiarska si môžu do Apple Wallet zadať kartu Visa alebo MasterCard a používať tu bezkontaktné platby. Apple Pay vyžaduje iPhone s integrovaným čipom NFC, teda iPhone 6, iPhone 6s a iPhone SE.

apple-pay-swiss_nowat

Apple Pay spolupracuje s telefónom iPhone a s hodinkami Apple Watch a niektoré operácie sa dajú realizovať aj na novom iPade. Aj v prípade, že máte iPhone bez NFC, môžete využívať  výhody bezkontaktnej platby Apple Play, stačí, ak máte na sebe hodinky Apple Watch (ktoré podporujú napr. spojenie s iPhone 5). V ďalej časti roka Apple predstaví aj Apple Pay pre web s podporou počítačov Mac s novým operačným systémom macOS Sierra.

Konferencia Apple WWDC 2016: minúta po minúte

Používatelia operačného systému iOS  vo Švajčiarsku môžu využívať výhody viac ako 100 000 bezkontaktných terminálov v tejto krajine. Zatiaľ ich z miestnych bánk podporuje Bonus Card, CornerCard a SwissBank.

Tak ako, využijete, Apple Pay, keď raz bude tento systém dostupný aj na Slovensku?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.