„Kto by chcel stylus?“, pýtal sa posmešne pred pár rokmi Steve Jobs počas predstavenia prvého iPhonu a sám si aj zároveň odpovedal: „Nikto stylus v skutočnosti nechce“, s argumentom, že už od narodenia predsa disponujeme 10 ,,stylusmi“, presnejšie povedané prstami.

apple-pencil_nowat
O necelý mesiac to bude už 5 rokov, čo nás tento fenomenálny vizionár navždy opustil a kto vie, čo by povedal na aktuálne smerovanie svojho dieťaťa, aktuálne najhodnotnejšej firmy na svete. Tá totiž pred rokom predstavila k iPadu Pro digitálny stylus pod názvom Apple Pencil, čím dokonale znegovala názor svojho zakladateľa, že je tento doplnok nepraktický a zbytočný. A aby toho nebolo málo, Jobsov nástupca na pozícii CEO, Tim Cook, prednedávnom v interview pre indickú televíziu NDTV naznačil, že Apple Pencil môže byť v budúcnosti súčasťou samotného iPhonu.
Nevinné prerieknutie alebo reálny vývojapple-pencil-screen-topic_nowatMyslím, že veci, ktoré ľudia pomocou tejto ceruzky robia, by sa páčili aj Stevovi“, povedal Cook a zároveň naznačil, že ceruzka nemusí byť navždy len exkluzívnym doplnkom pre Pro verziu iPadu: „Je skutočne neuveriteľné, čo sa ňou dá na iPade či iPhone vytvoriť.

apple-eventCook_nowat

Možnosti zapracovania Apple Pencil, respektíve jej alternatívy, do budúcich modelov iPhonov môže nahrávať aj fakt, že najúhlavnejší konkurent, juhokórejský Samsung, zaznamenal so svojim top modelom Galaxy Note 7 (jeho súčasťou je práve multifunkčný stylus) veľký úspech ešte pred spustením oficiálneho predaja. Je náhoda, že sa Tim preriekol, alebo to v nahryznutom jablku myslia s digitálnymi ceruzkami naozaj vážne? Nový iPhone bude predstavený už dnes (7.9.2016). Všeobecne sa však očakáva, že dramatickejších zmien oproti jeho predchodcom sa dočkáme až budúci rok, na desiate výročie od predstavenia jeho prvej verzie.

Zdroj: CultOfMac

Autor: Ján Pápay

Značky: