Hlasovú asistentku Siri už nebude potrebné vyvolať slovom „Hey„.

Aj za touto zmenou je potrebné hľadať viacero výhod. Portál GizChina uviedol, že spoločnosť Apple plánuje zmeniť povel, ktorým sa aktivuje virtuálna asistentka Siri. Úprava by zredukovala známe „Hey Siri“ na jednoduché „Siri„. Hoci používatelia už nebudú musieť vyslovovať slovo “Hey”, tak v tomto prípade pre Apple vzniká problém, ktorý bude musieť vyriešiť. Zmena si vyžaduje veľké množstvo tréningu umelej inteligencie a vývoja.

Na základe náročnosti celého procesu sa predpokladá, že nového povelu “Siri” by sme sa nemali dočkať pred rokom 2023, prípadne 2024. Všetko bude samozrejme priamo závislé od priebehu vývoja a následného testovania. Okrem toho sa očakáva, že Siri bude schopná výrazu prebudenia porozumieť aj vtedy, keď bude vyslovený s rôznym prízvukom a v rôznych dialektoch. Apple pritom zvýšil svoje ambície aj v hlbšej interakcii s aplikáciami a službami (aj) tretích strán.

Dôvodom odstránenia slova „Hey“ je vytvorenie konkurenčnej výhody oproti spoločnosti Google. Apple chcem mať k dispozícii modernú technológiu, ktorá zabráni asistentovi aktivovať falošné poplachy zaznamenaním konverzácií, alebo napríklad slov „Hey“ a „Ok„. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.