Keby nový iPhone vyzeral takto, kúpili by ste si ho?

Skladateľné displeje teraz hýbu svetom, alebo aspoň sa okolo nich vytvára veľký rozruch. Zatiaľ tu ale nie je žiadny výrobca, ktorý by vypustil koncept do ostrého predaja tak, ako by sme si to predstavovali.

Nehovoriac o tom, že Galaxy Fold od Smasungu má menšie komplikácie s niekoľkými kusmi tohto skladateľného smartfónu.

Ruský moder Caviar má v návrhoch takýto koncept. Skladateľný iPhone by nemusel byť úplne mimo záber. Svoje produkty nevyrába ale modifikuje existujúce.

Nech už priniesol hocijaké modelové série a vylepšenia, toto by bola revolúcia aj pre firmu. Na videu je predstavený veľmi pekný vizuál toho, ako by nový iPhone mohol vyzerať.

Zatiaľ si nemyslíme, že by sa Apple do tohto konceptu pustil už tento rok na jeseň. Caviar by sa ale nebránil, ak by firma prevzala návrh od Caviaru. Ako poznáme Apple, nechá firmy vystrieľať plný zásobník a potom príde s konceptom, ktorý naozaj funguje a zaujme.

Názov Z nie je vybraný náhodne. Telefón, ktorý má v štandardnom stave 6,6“ displej sa dá rozložiť na viac polôh, nie len do režimu tabletu s rozlíšením 3876 × 2758 px na 10“ obrazovke.

Keby sa dal telefón / tablet rozložiť do takýchto foriem, bola by to malá revolúcia a toto by mohlo zaujať. Telefón by bol ale podľa nás hrubý. Rešpektoval by dnešné trendy a displej by mal pomer 20:9, zatiaľ v režime tabletu by sa podobal na iPad s pomerom strán 3:2.

Vo výbave by bol fotoaparát v konfigurácii 3 × 15 Mpx (hlavný, ultra-širokouhlý, teleobjektív). No a perlička na záver, nabíjal by sa cez USB-C konektor.

Odhadovaná cena by nebola nižšia ako 2900 EUR.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Menší a lacnejší iPhone zrejme nakoniec príde. Dizajnom sa bude podobať na iPhone 8

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.