Štandardom sa stala na dlhé roky.

Presne 5. februára 2008, pol roka po spustení predaja prvej generácie iPhonu, Apple predstavuje vylepšenú verziu s kapacitou vnútornej pamäte až 16 GB. Inteligentný telefón od Applu mal pôvodne 4 – 8 GB vnútornej pamäte, čo naozaj nebolo veľa a v spoločnosti si to aj veľmi rýchlo uvedomili. Bolo to dokonca v čase pred spustením AppStore, ktorý umožňoval “zapratať” internú pamäť ďalšími aplikáciami z obchodu.

Podľa slov viceprezidenta Grega Joswiaka, s príchodom väčšej pamäte dostali používatelia možnosť si vychutnať ešte viac hudby, fotografií a videí na najrevolučnejšom mobilnom telefóne a najlepšom mobilnom Wi-Fi zariadení na svete.

Začiatkom septembra 2007 spoločnosť Apple prerušila dodávky iPhonu so 4 GB pamäťou a znížila cenu 8 GB modelu z 599 USD na 399 USD. O niekoľko mesiacov mali používatelia už iba jedinú možnosť. Následne sa Apple rozhodol podporiť predaj 16 GB verzie, znížením ceny na 499 USD.

V období okolo roku 2008 sa spoločnosť Apple nachádzala s podielom 28 % na druhom mieste amerického trhu, rovno za spoločnosťou BlackBerry s celkovým trhovým podielom 41 %.

Celosvetovo sa Apple umiestnil na treťom mieste so 6,5 % podielom, kedy spoločnosť zaostávala za Nokiou (52,9% podiel) a spoločnosťou BlackBerry (11,4%). Treba spomenúť, že v tom čase boli iPhony dostupné iba v niektorých krajinách sveta.

Kontroverznou sa začala stávať 16 GB pamäť až v posledných rokoch, kedy už jednoducho nepostačovala. Jej účinkovanie sa skončilo s príchodom iPhonu 6s v roku 2015, kedy bola predstavená posledná verzia s touto veľkosťou vnútornej pamäte. 

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

iPhone XR prešiel testom fotoaparátu v DxOMark. V prestížnom rebríčku narobil poriadky.

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.