Funkcia bola pôvodne oznámená v júni.

Apple neustále vylepšuje svoju funkciu Rodinné zdieľanie, ktorá umožňuje používateľom Apple zariadení zdieľať s ostatnými členmi rodiny svoje nákupy, úložisko iCloud či predplatné vybraných služieb. Najnovšie funkciu Rodinné zdieľanie podporujú aj nákupy predplatného vo vybraných aplikáciách tretích strán.

Táto funkcia bola pôvodne oznámená v júni a zdá sa, že Apple ju začal od začiatku decembra aktivovať používateľom so systémom iOS 14.2. Vývojár aplikácie Flighty, Ryan Jones, si všimol nové nastavenia v ponuke predplatného a upozornil na to na sociálnej sieti Twitter. Podľa jeho slov je možné zapnúť alebo vypnúť zdieľanie predplatného pre každú aplikáciu, ktorá túto funkciu ponúka.

Takisto si môžete nastaviť, aby sa automaticky zdieľali všetky nové predplatné s podporou rodinného zdieľania. Jones však upozornil, že jeho členovia rodiny neboli upozornení na to, že s nimi začal zdieľať svoje predplatné. Zdá sa, že Apple ešte musí vychytať niekoľko malých nedostatkov, aby všetko fungovalo tak, ako má.

Pripomeňme, že rodinné zdieľanie predplatného v aplikáciách tretích strán je dostupné iba pre tie aplikácie, v rámci ktorých túto funkciu povolia jej vývojári.

Apple rodinné predplatné

Apple spustil rodinné zdieľanie predplatného v aplikáciách tretích strán. Zdroj: Ryan Jones / Twitter

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

iOS 14 oficiálne: Kompletný výpis noviniek a inovácií

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit