Jeden model ponúkne M4, druhý Pro verziu a tretí M4 Max.

Po predstavení čipu M4 v tablete iPad Pro začiatkom mája sa dalo očakávať, že sa neskôr objaví aj v počítačoch. Prvými zariadeniami po boku iPadu Pro tak budú notebooky zo série MacBook Pro, ktoré ponúknu aj vylepšené verzie tohto čipu. Ako informuje známy analytik Ross Young, tieto počítače by mali prísť na trh koncom tohto roka, pričom odhaduje aj konkrétne obdobie. Predstavenie prvých MacBookov Pro s čipom M4 má prebehnúť len krátko po tom, čo Apple začne so sériovou výrobou 14 a 16″ panelov.

Celkovo by sa tak mali koncom tohto roka predstaviť až tri notebooky zo série MacBook Pro, ktoré ponúknu nejakú verziu čipu M4. Zároveň sa však očakáva, že po predstavení týchto notebookov bude Apple pracovať aj na ďalších zariadeniach, ktoré prídu na trh s rovnakým čipom.

MacBook Pro s čipom M4 a ďalšie zariadenia

Ako sa dá očakávať, tak základný model s označením MacBook Pro by mal vsadiť na rovnaký čip, ktorý možno nájsť aj v tablete iPad Pro. Apple má však zároveň pripravovať 14″ verziu tohto notebooku s čipom M4 Pro a 16″ verzia by mala vsadiť zasa na M4 Max. V príprave má byť aj nový Mac mini, ktorý by ponúkol ako M4, tak aj M4 Pro v závislosti od konfigurácie.

MacBook Pro s procesorom M3Zdroj: Apple
MacBook Pro s procesorom M3

Tieto počítače by mali prísť na trh koncom tohto roka. Sériová výroba 14 a 16″ displejov má začať v treťom kvartáli tohto roka, pričom Apple pravdepodobne predstaví tieto zariadenia čo najskôr. V príprave ale má byť aj MacBook Air, Mac Studio a Mac Pro práve s čipom M4. Všetky tieto zariadenia by však nemali prísť na trh skôr ako v roku 2025. Zatiaľ ale nevieme odhadnúť, kedy príde čip M4 do iMacu.

O vylepšených verziách čipu v podobe M4 Pro a Max zatiaľ nemáme žiadne informácie. Je možné, že Apple opäť uskutoční udalosť, na ktorej tieto čipy odprezentuje, pravdepodobne po boku nových MacBookov Pro. Na novinky si tak pravdepodobne počkáme do konca roka.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.