Klávesnica, myš a trackpad majú zabudovanú batériu.

Apple dnes oznámil novinky v produktovom rade iMac. Najvýraznejšia zmena sa týka 21,5-palcového modelu, ktorý po novom obsahuje displej s rozlíšením 4K. Ostatné modely majú takisto Retina displej, čo v prípade 27-palcovej verzie znamená rozlíšenie 5K. Samozrejmosťou sú vylepšené komponenty a parametre – rýchlejší procesor, novšia grafická karta, lepší farebný gamut, dva Thunderbolt 2 porty atď.

21,5-palcový iMac začína na cenovke 1499 dolárov. Obsahuje Intel Core procesory piatej generácie (to je prekvapením) a grafickú kartu Intel Iris Pro. 27-palcový model má dedikovanú grafiku AMD Radeon R9 a procesory Intel Core šiestej generácie. Cena štartuje na úrovni 1799 dolárov.

Novinkou je aj vylepšené príslušenstvo. Apple konečne odstránil nutnosť používať AA batérie pre napájanie klávesnice alebo trackpadu. Namiesto toho do zariadení zabudoval batériu, ktorú je možné nabíjať Lightning káblom. Výdrž batérie je na jedno nabitie mesiac, ale už po dvoch minútach nabíjania získate výdrž na obdobie 9 hodín. Apple čiastočne vylepšil aj dizajn príslušenstva a pridal nové klávesy na klávesnicu. Trackpad sa chváli podporou technológie Force Touch.

prislusenstvo_imac_oktober_nowat

Apple vylepšil príslušenstvo. Mierne zmenil dizajn a zabudoval batériu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit