3. generácia najobľúbenejších bezdrôtových slúchadiel ponúka inovovaný dizajn, nové technológie, lepšiu odolnosť i výdrž batérie.

Samotný dizajn novinky je veľmi podobný špičkovým AirPods Pro, akurát bez vymeniteľných náušníkov. Skrátené nožičky pôsobia elegantnejšie a menej rušivo, no základom je úplne nová technika, ktorá by mala ponúknuť extra vysokú kvalitu zvuku. Dôležité je vedieť aj to, že nové AirPods 3. generácie sú odolné voči vode a potu, čo určite ocenia najmä športovci.

AirPods 3. generationZdroj: Apple
AirPods 3. generation

Ovládanie zostalo zachované bez väčších zmien, stále je prítomná dotyková plocha na nožičkách oboch slúchadiel (force sensor s haptickou odozvou), ktorým sekunduje viacero integrovaných senzorov. Nový je aj samotný čip, ktorý spravuje interný systém slúchadiel, pričom prináša adaptívny equalizér, ktorý sa bude prispôsobovať na základe rôznych podmienok a premenných + špičkový 3D zvuk s dynamickým sledovaním hlavy.

Vylepšené boli aj meniče, ktoré ponúknu podstatne viac basov i pôsobivé výšky. Samozrejmosťou je podpora audio súborov vo vysokej kvalite z ponuky Apple Music (Spatial audio / Dolby Atmos), ako aj jednoduchá komunikácia s virtuálnou asistentkou Siri.

AirPods 3. generationZdroj: Apple
AirPods 3. generation

Medzi zásadné novinky patrí aj výdrž na jedno nabitie. Plne nabité slúchadlá by mali poskytnúť až 6 hodín prehrávania hudby a 5 minút na nabíjačke poskytne dostatočnú kapacitu na ďalšiu hodinu prehrávania hudby. S nabíjacím puzdrom, ktoré má integrovanú batériu, by mali nové AirPods 3. generácie ponúknuť celkovú výdrž až 30 hodín.

AirPods 3. generácie je možné nabíjať káblom, ale aj bezdrôtovo, pomocou bežných bezdrôtových nabíjačiek alebo MagSafe nabíjačky. Samozrejmosťou je aj rýchle a jednoduché párovanie s iPhonom (stačí otvoriť puzdro so slúchadlami v blízkosti telefónu) + rýchle opätovné pripojenie.

AirPods 3. generationZdroj: Apple
Aktuálna ponuka Apple slúchadiel

Nové AirPods 3. generácie budú oficiálne dostupné od 26. októbra za cenu 199 eur.

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE