Apple TV nebola už dlho aktualizovaná, a tak prišiel čas aj na tento kus jablčného hardvéru. 

Z pohľadu dizajnu sa nezmenilo absolútne nič, všetky inovácie sú ukryté vo vnútri zariadenia. Nová Apple TV 4K ponúka extra výkonný procesor A12 Bionic a najnovšiu generáciu HDR (vysoký dynamický rozsah) + Dolby Vison. Podpora 60 fps – výborná správa pre hráčov. Okrem obrazových inovácií sa zapracovalo aj na zvuku, ktorý si vychutnáte v najvyššej kvalite vďaka Dolby Atmos (na podporovaných audio zariadeniach). Konektivita zostala zachovaná, čiže všetko čo ponúka staršia generácia Apple TV 4K má k dispozícii aj najnovší model.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Veľkou novinkou je systém jednoduchej a rýchlej kalibrácie monitora alebo televízora, ku ktorému je Apple TV pripojená. Vďaka inovatívnemu procesoru je možné vykonať kalibráciu farieb na zobrazovacej jednotke tak, aby ste mali k dispozícii čo najlepší zážitok zo sledovania akéhokoľvek obsahu. Na kalibráciu farieb je potrebný iPhone, ktorý nasmerujete na televízor alebo monitor (využívajú sa senzory v prednej časti) a kombinácia týchto dvoch zariadení nastaví video signál na Apple TV tak, aby ponúkala na danej zobrazovacej jednotke čo najlepší obraz/farebné podanie. Veľmi jednoduchá a rýchla kalibrácia – sme veľmi zvedaví, ako to bude vyzerať v praxi.

Okrem samotnej Apple TV 4K bol predstavený aj úplne nový ovládač „Siri Remote“, ktorý prináša aktuálny Apple dizajn, teda hrany a nový spôsob ovládania. Novinka je vybavená inovatívnym ovládacím prvkom s označením – clikpad, ktorý ponúka päťsmerovú navigáciu + je plne dotykový, takže ovládanie Apple TV, resp. systému tvOS bude veľmi jednoduché a rýchle.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Už z názvu ovládača je zrejmé, že dôležitú úlohu v ňom zastáva virtuálna asistentka Siri, ktorú aktivujete podržaním tlačidla na jeho bočnej strane a zadáte jej príkaz. Nový ovládač vyzerá veľmi dobre, najmä jeho hliníkové telo, no vedľa starého dizajnu Apple TV trošku svieti :). Ovládač bude, samozrejme, súčasťou novej Apple TV 4K.

Cena novinky začína od 199 eur (za 32 GB verziu) a končí na cene 219 eur (za 64 GB verziu)

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Nový iPad Pro je tu: Dostal procesor Apple M1 a Mini-LED displej

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE