Tlačová konferencia bude zameraná na študentov a učiteľov.

Apple nás prekvapil a oznámil, že v utorok 27. marca 2018 predstaví novinky, ktoré súvisia „s kreatívnymi novými nápadmi pre učiteľov a študentov„. Čo tým Apple presne myslí, zistíme budúci týždeň, avšak internetom koluje viacero špekulácií o nových zariadeniach. Tie mali byť predstavené až v júni, ak teda môžeme veriť dohadom, avšak možno ich Apple oznámi už v utorok 27. marca.

Medzi možné oznámenia tak spadajú najmä lacnejšie verzie iPadu a MacBooku Air. Predpokladá sa, že Apple predstaví 9,7-palcový model svojho tabletu s cenovkou 259 dolárov. Aktuálny „cenovo dostupný iPad“ bol predstavený pred rokom v marci a v Amerike sa predáva za 329 dolárov. Spomína sa aj MacBook Air s cenovkou od 799÷899 dolárov, ktorý by mal byť dostupný v druhom štvrťroku 2018.

Apple by mal v blízkej dobe uviesť na trh aj nabíjaciu podložku AirPower, ktorá umožní bezdrôtové nabíjanie viacerých Apple zariadení súčasne. Táto podložka by sa mala dostať na trh v marci, tvrdia to viaceré zdroje. Neprekvapilo by nás, keby sme sa dočkali predstavenia nového dotykového pera Apple Pencil alebo jeho podpory pre 9,7-palcový iPad – aktuálne dotykové pero podporujú iba iPady Pro.

Na učiteľov a študentov je zameraná aj softvérová platforma ClassKit, ktorá je súčasťou operačného systému iOS 11.3 a je takmer isté, že aj o tomto bude Apple hovoriť. A kto vie, možno sa dočkáme predstavenia vynoveného iPhonu SE, o ktorom sa v posledných týždňoch špekuluje až príliš často. Všetky novinky z marcovej tlačovej konferencie spoločnosti Apple nájdete v utorok večer aj na našom webe touchit.sk. Tlačová konferencia začína o 16:00 nášho času.

Bezdrôtová nabíjačka Apple AirPower

Zdroj: macrumors

Prečítajte si aj:

Koncept Apple iPhone SE 2: Menší brat iPhone X (doplnené video)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit