Nový iPhone tak budete mať vždy s aktuálnym softvérom.

Aktualizácia smartfónu môže byť otravnou situáciou, najmä ak ste si svoj nový smartfón práve vybalili z balenia a chcete ho čo najskôr používať. Aby ste si však mohli užiť všetky jeho možnosti, musíte ho aktualizovať na najnovšiu verziu systému, čo trápi aj spoločnosť Apple. Aj z tohto dôvodu pripravila nové zariadenie, ktoré by malo vedieť aktualizovať iPhone aj bez toho, aby ste ho rozbalili či chytili do ruky.

Informácie o novom zariadení priniesol aj portál andro4all.com. Má ísť o akúsi podložku, ktorá by mala vedieť bezdôtovo zaktualizovať smartfón, konkrétne teda od spoločnosti Apple. A ako toto zariadenie bude fungovať či s ktorými produktami bude kompatibilné si teraz prezradíme v našom článku.

Aktualizácia iPhone prebehne priamo v predajni

Aby ste mohli začať svoj nový iPhone ihneď používať, tak k tomu predajca použije špeciálnu podložku. Takáto podložka sa bude nachádzať v oficiálnych predajniach spoločnosti Apple, nie je však vylúčené, že sa neskôr dostane aj do iných prevádzok. A aká bude jej výhoda? Predajca na podložku položí ešte nerozbalené balenie smartfónu a aktualizuje ho bezdrôtovo.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Prebiehať to bude tak, že podložka smartfón zapne a následne ho zaktualizuje. Po ukončení aktualizácie sa smartfón automaticky vypne a bude sa tváriť, že nikdy zapnutý nebol. Po jeho rozbalení tak budete mať k dispozícii nový iPhone dokonca s najnovšou verziou systému. Zatiaľ nie je známe, kedy sa takáto podložka dostane do obehu a či sa teda bude vedieť využiť len v oficiálnych obchodoch Apple Store.

Neskôr sa môžu pridať aj ďalšie zariadenia

Aktuálne všetky úniky poukazujú na to, že zo začiatku sa takýmto spôsobom budú dať aktualizovať len smartfóny od spoločnosti Apple, teda iPhony. Nič však nevylučuje to, že by sa neskôr mohli pridať aj iPady či počítače od spoločnosti Apple. Všetko je však ešte len v štádiu špekulácií a na konkrétne informácie si bude potrebné počkať.

Zo strany Apple však ide o ďalšiu prémiovú službu, ktorou poteší používateľov smartfónov zo série iPhone. Žiadny z výrobcov smartfónov zatiaľ takúto službu neponúka, pôjde teda skutočne o novinku na trhu.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.