Bude vybavený starším procesorom a USB-C portom.

Najlacnejším tabletom spoločnosti Apple je “obyčajný” iPad, ktorý sa predáva od sumy 379 eur. Hoci aktuálna verzia bola predstavená iba v roku 2021, tak už túto jeseň sa dočkáme jej nástupcu. Tentokrát sa však lacný iPad dočká zásadných vylepšení.

To znamená, že už aj tento lacný iPad bude mať Retina displej s rozlíšením 1640 × 2360, ktorý je použitý aj pri modeli iPad Air. To v konečnom dôsledku znamená, že tomuto tabletu sa zmení aj uhlopriečka z 10,2 na 10,9-palca. Touto zmenou sa tak dostane na úroveň aktuálneho modelu iPad Air, ktorý je na trhu od jari tohto roka. Pri displeji by sme oproti aktuálnemu modelu iPadu nemali však očakávať vyšší jas alebo gamut. Tieto parametre zostanú dostupné iba pre drahšie modely tabletov.

iPadZdroj: Apple
iPad počas Apple eventu 2021

Portál GSMArena informuje, že pripravovaný lacný iPad bude vybavený staršou čipovou sadou A14 Bionic s podporou 5G, ktorá má stále výkonu na rozdávanie. Tu Apple vsádza na istou, ktorá mu umožní dodať tabletu potrebný výkon a zachovať mu nízku cenu. Do výbavy sa dostane aj USB-C port, čiže ďalšie zariadenie z portfólia spoločnosti Apple sa definitívne rozlúči s Lightning portom. V prípade tabletov sa tak bude výhradne používať už iba USB-C. Na rade je čoskoro aj iPhone.

Aj napriek tomu, že dátum predstavenia nemáme potvrdený, tak očakávame, že nový lacný iPad bude na trh uvedený spolu so sériou iPhone 14 už túto jeseň.

Titulný obrázok: iPad 2021

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.