Slúchadlá AirPods 4 by mali prísť na trh v dvoch verziách.

Spoločnosť Apple aktuálne pracuje na viacerých projektoch v oblasti softvéru aj hardvéru. Po nedávnom predstavení nových MacBookov sa však dozvedáme o ďalšom produkte, ktorý by mohol byť predstavený v druhej polovici tohto roka. Ide o nové slúchadlá AirPods 4, údajne dostupné v dvoch verziách. Tie by na trhu úplne nahradili generáciu AirPods 3 a AirPods 2, pričom by tak Apple zjednodušil výber medzi lacnejšími a drahšími slúchadlami.

Informácie o nových slúchadlách od Applu prináša známy leaker Mark Gurman, ktorý informuje rovnako aj o možnom období, kedy takéto predstavenie prebehne. Udiať by sa malo v druhej polovici roka, pričom sa slúchadlá pravdepodobne pripoja k väčšiemu predstavovaniu ďalších produktov.

Apple AirPods 4 už v druhej polovici roka 2024

Ako sa zdá z posledných únikov a špekulácií, Apple vypustí nové slúchadlá do masovej výroby už v máji. Následne by sa tak malo vyrobiť dostatok kusov na to, aby sa nová generácia slúchadiel mohla predstaviť v septembri, prípadne v októbri. Toto načasovanie by pre Apple mohlo znamenať, že by generáciu slúchadiel AirPods 4 predstavil spolu s novými iPhonmi zo série iPhone 16.

Apple AirPods 3. generácieZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple AirPods 3. generácie

Nové slúchadlá by mali byť o niečo modernejšie a viac spĺňať nároky dnešného používateľa. Tešiť sa máme na nové funkcie, pričom ako sme už uviedli, Apple má pripravovať hneď dve verzie. Jedna z nich bude lacnejšia a tým pádom aj dostupnejšia pre bežného šetrného používateľa. Drahšia verzia slúchadiel by však mohla prísť aj s funkciou potlačenia hluku, čím by AirPods 4 získali podobný status ako AirPods Pro.

Zmenami si má prejsť aj dizajn slúchadiel, ktoré majú lepšie sedieť v ušiach, no zároveň by mohli byť o niečo menšie. Vylepšenia sa dočká aj nabíjacia krabička, ktorá sa bude dať nabíjať pomocou konektora USB-C. Na krabičke by sa mal nachádzať aj menší reproduktor, prostredníctvom ktorého by sme ľahšie našli naše stratené slúchadlá.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.