Niektoré zmeny sú nevyhnuté.

Séria iPhone 16 sa stala predmetom rôznych únikov už pomerne dávno, vďaka čomu boli zverejnené nielen informácie o modeloch Pro, ale aj klasickom modeli, ktorý má údajne dostať nový dizajn fotoaparátov. Nová várka informácií sa však opäť venuje menšiemu modelu z pripravovanej dvojice modelov Pro. Na internet sa aj vďaka portálu 91mobiles dostala schéma modelu iPhone 16 Pro, ktorá síce na viacerých obrázkoch odkrýva známy dizajn iPhonov tejto úrovne, avšak zároveň prezrádza niektoré zmeny, ktoré nepotešia každého.

Správa neobsahuje iba schému modelu iPhone 16 Pro, ale odkrýva aj presné rozmery. Uniknuté obrázky ponúkajú aj detailný pohľad na tlačidlo Capture Button, ktoré je umiestnené priamo pod tlačidlom napájania na pravej strane rámu. Ide o vyhradené tlačidlo, ktoré má byť súčasťou systému fotoaparátov. Preberie na seba funkciu dvojpolohovej spúšte, čo znamená, že pri ľahkom stlačení fotoaparát zaostrí a po úplnom stlačení sa vytvorí snímka. Túto spúšť roky používala spoločnosť Sony pri svojich vlajkových (nielen) smartfónoch.

Schéma iPhone 16 ProZdroj: 91mobiles
Schéma iPhone 16 Pro

Ako sme spomínali vyššie, okrem schémy boli zverejnené aj rozmery modelu iPhone 16 Pro, ktoré by mali byť 149,6 × 71,4 × 8,4 mm. V porovnaní s rozmermi 146,6 x 70,6 x 8,3 mm modelu iPhone 15 Pro je tak možné očakávať, že iPhone 16 Pro bude vyšší, širší, a aj o niečo hrubší. Tieto rozmery by mohli zároveň potvrdzovať staršiu správu, ktorá sa pohrávala s nárastom uhlopriečky z 6,1 palca pri modeli 15 Pro na 6,3 palca pri modeli 16 Pro. Dobrou správou pritom je, že pripravovaná novinka by mala mať aj veľmi tenké rámiky okolo displeja, ktoré aj pri zväčšení displeja telefónu umožnia zachovať si stále pomerne kompaktné rozmery.

V súvislosti s iPhone 16 Pro sa objavili úvahy, ktoré tvrdia, že väčšie rozmery tohto telefónu súvisia s použitím tetraprizmového fotoaparátu z modelu iPhone 15 Pro Max, ktorý sa do menšieho tela jednoducho nezmestí. Aj preto by Apple mohol prikročiť k zväčšeniu iPhone 16 Pro. Používateľ nielenže dostane v malom tele skvelý fotoaparát, ale aj väčší displej. Možno predsa len 6,1 palcové displeje už nie sú také populárne, ako ich väčšie náprotivky.

Hoci do predstavenia série iPhone 16 zostáva pol roka, tak nový únik je postavený na celkom logickom základe. Nechajme sa prekvapiť, či sa vyššie uvedené zmeny nakoniec aj potvrdia.

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.