Dohady sa pominuli, Apple začal rozposielať pozvánky na „Special Event“, ktorý sa uskutoční na konci októbra.

Apple Special Event sa tentokrát nebude konať v Cupertine, ale v New Yorku, v Howard Gilam Opera House. Presnejšie to bude – 30.10.2018 o 15:00 nášho času. V septembri Apple predstavil nové iPhony (XS, XS Max a XR) a štvrtú generáciu Apple Watch. Nič viac nebolo na tejto konferencii predstavené, čím sa okamžite začali šíriť rôzne dohady a špekulácie, či a kedy Apple predstaví zbytok inovovaných zariadení.

Teda minimálne nový iPad Pro, nové Macbooky a chýbať by nemal ani Mac mini. Konkrétnejšie informácie Apple nezverejnil, čo je normálne, a tak nám nezostáva nič iné, iba netrpezlivo čakať, aké novinky a inovácie budú predstavené. Tlačovú konferenciu budeme, samozrejme, sledovať.

Očakávané novinky alebo skôr inovácie

iPad – nový iPad Pro by mal prísť s „bezrámikovým“ dizajnom a biometrickým zabezpečením FaceID, ktoré už dobre poznáme z iPhonov. V prípade iPadu bude táto funkcia skutočne zaujímavá a veríme, že Apple upraví softvér a hardvér tak, aby dokázalo FaceID snímať tvár aj horizontálne. Niektoré špekulácie a dohady hovoria aj o tom, že by mohol mať nový iPad Pro aj USB-C konektor. Toto je však menej reálne, ale necháme sa prekvapiť.

Macbook – inováciou a možno aj revolučnou by mali prejsť notebooky – Macbook Air a klasický 12“ Macbook. Hovorí sa o tom, že sa tieto dve zariadenia zlúčia do jedného a z oboch svetov si zoberú iba to najlepšie, čo je veľmi zaujímavá predstava. Z ktorého modelu sa prevezme veľkosť uhlopriečky zatiaľ nie je jasné, ale vyzerá to tak, že by sme sa mali dočkať väčšej uhlopriečky v menšom tele, čo je ideálny prípad. Cenovka sa však stúpne, ako inak, pričom už nepôjde o relatívne lacný Macbook Air.

Mac mini – inováciou by malo prejsť aj toto, pre mnohých zabudnuté zariadenie, ktoré sa tešilo veľkej obľube. V niektorých prípadoch sa stále teší. Posledný hardvérový upgrade zažil Mac mini pred 4 rokmi, pričom ho má Apple stále v ponuke za totožnú cenu. Ani v tomto prípade nie je úplne jasné, či sa dočkáme iba základnej inovácie v podobe nasadenia nových procesorov a pod. alebo razantnej zmeny, ktorá Mac mini posunie o niekoľko levelov vyššie.

iMac – napokon by mohli miernou aktualizáciou hardvéru prejsť aj iMacy. Inovácia by sa mala týkať nasadenia najnovších procesorov a grafických kariet.

Prečítajte si aj:

iPad Pro 2018 by mohol prísť s novým Face ID a mimoriadne tenkou konštrukciou

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE