Počas júna sa začali objavovať prvé špekulácie o tom, ako by mohol nový iPad Pro vyzerať.

Hneď od počiatku bolo zrejmé, že by novinka mala prísť s tenkými rámikmi okolo displeja a kvôli „dizajnovej čistote“, by sa mala vraj vytratiť funkcia Face ID (aj keď sa to zdá byť málo pravdepodobné). Teraz po pár mesiacoch sa dostali na verejnosť prvé rendery, ktoré by mohli vykresľovať prichádzajúci iPad Pro 2018 v jeho konkrétnejšej podobe.

Uniklo spolu až šesť nových obrázkov, na ktorých by mohol byť vyobrazený iPad Pro v 3D CAD. Jedna z fotografií odhaľuje hrúbku zariadenia, ktorá dosahuje iba 5,86 mm. Dokonca iPhone XS má hrúbku 7,7 mm, takže v prípade iPadu Pro pôjde o veľmi tenké prevedenie aj v porovnaní so smartfónmi.

Okrem CAD modelov uniklo aj niekoľko plnohodnotných vyobrazení iPadu Pro 2018, vďaka výrobcovi ochranných skiel, spoločnosti Benks. Nový iPad je vyobrazený z prednej strany, kde môžeme vidieť celkový čistý dizajn. Ani v tomto prípade si nemôžeme byť 100 % istí, že ide skutočne o iPad Pro. Tieto obrázky sú zatiaľ to najlepšie, čo sa nám podarilo získať a zatiaľ nám potvrdzujú dávnejšie dohady o dizajne nového iPadu Pro 2018.

Ďalším zaujímavým detailom, ktorý tieto obrázky odhaľujú, je pravdepodobná absencia funkcie Face ID. Naznačuje to iba jeden otvor v ochrannom skle. To by mohlo znamenať, že Face ID sa do iPadu Pro nakoniec nedostane, pričom už začiatkom roka bola táto funkcia odhalená v zdrojovom kóde

Aj keď sa špekulácie pohrávajú s vyradením Face ID, my sa prikláňame k jej zachovaniu, nakoľko od čias iPhonu X, by sa odstránenie tohto pokročilého bezpečnostného prvku nemuselo stretnúť s pochopením. Niektoré zdroje uvádzajú, že nové Face ID by sa malo implementovať do zariadení už bez použitia výrezu v displeji a malo by dokonca vedieť odomknúť zariadenia aj v horizontálnej polohe. Toto momentálne nedokážu ani najnovšie iPhony. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

iPhone XS Max: Veľký displej pre náročných (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.