Aplikácia by mohla používateľom ušetriť peniaze za náhradné slúchadlá.

Apple začal predávať svoje bezdrôtové slúchadlá AirPods. Tie sú pomerne malé a nakoľko ide o štuple do uší, môžu sa jednoducho strácať. Samozrejme záleží aj od toho, ako vám slúchadlá pasujú a držia v uchu.

Slúchadlá stoja 159 dolárov a pokiaľ jedno z nich stratíte, Apple vám ho predá za 69 dolárov. Nemusíte si kupovať nový pár, ale je zrejmé, že toto nie je lacná záležitosť. Záchranou pre peňaženky používateľov by však mohla byť dobre známa aplikácia Find My iPhone. Pomocou nej si môžete na diaľku lokalizovať iOS zariadenia a od verzie iOS 10.3 by tento nástroj mal vedieť vyhľadávať aj slúchadlá AirPods.

Aplikácia bude zobrazovať aktuálnu alebo poslednú známu lokalitu slúchadiel. Nevýhodou však je, že lokalitu bude pravdepodobne určovať iba pre obal pre slúchadlá, ktorý slúži aj ako nabíjacia stanica. V praxi to znamená, že ak AirPody stratíte bez obalu, resp. prídete iba o jedno slúchadlo, Find My iPhone vám moc nepomôže. Ak ich však stratíte aj s obalom, aplikácia môže predstavovať poslednú záchranu.

Apple však treba jednoznačne pochváliť za snahu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Apple si vypýta 69 dolárov za stratené AirPod slúchadlo

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit