Konečný verdikt by mal prísť koncom roka.

Podľa japonského denníka Nikkei sa spoločnosť Apple nachádza v konečnej fáze certifikácie OLED displejov od čínskej spoločnosti BOE. Tie by sa mali v budúcnosti používať predovšetkým v iPhonoch. Flexibilné displeje podliehajú náročnému testovaniu, čo zvyšuje pravdepodobnosť, že spoločnosť Apple by mohla nakoniec tieto panely skutočne začať používať.

Spoločnosť sa podľa zdroja koncom tohto roka rozhodne, či sa výrobca BOE stane dodávateľom OLED panelov pre iPhony modelového roka 2020. Apple chce byť menej závislý od spoločnosti Samsung. Panely BOE by mali byť oproti panelom Samsung lacnejšie až o 20%.

Apple sa už pomerne dlho snaží v prípade OLED panelov pre iPhony diverzifikovať svoj dodávateľský reťazec. Samsung je v súčasnosti hlavným dodávateľom, čo je pre Apple z pohľadu konkurenčného boja pomerne nevýhodné, pretože aj smartfóny Samsungu predstavujú pre Apple priamu konkurenciu.

Apple vedie obchodné rokovania s BOE od minulého roka, takže je zrejmé, že zo strany Apple je o spoluprácu s BOE záujem. V marci tohto roka všetko smerovalo k úspešnej spolupráci, pričom v týchto dňoch sa začali procesy ešte viac zrýchľovať v prospech BOE. Čoskoro sa dozvieme, ako sa Apple nakoniec rozhodol.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Skladateľná Motorola RAZR príde do Európy koncom decembra za 1500 eur

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.