Keď minulý rok šéf Apple, Tim Cook, tvrdil v rannej TV šou, že rozšírená realita prevalcuje virtuálnu, možno už s veľkým predstihom pripravoval ľudí na nový produkt – iGlass.

Na ich vývoji údajne Apple spolupracuje s nemeckou renomovanou firmou Carl Zeiss, nesúcou v názve meno svojho zakladateľa – známeho optika 19. storočia. Tvrdenia priniesol uznávaný blogger Robert Scoble, ktorého zdrojom má byť nemenovaný zamestnanec nemeckej spoločnosti. V akom štádiu je táto spolupráca a kedy môžeme očakávať finálny výsledok, je zatiaľ len predmetom špekulácií, Scoble sa však domnieva, že by mohli byť predstavené už v priebehu tohto roka. Iné zdroje pre zmenu tvrdia, že sa novinky dočkáme najskôr v budúcom roku.

Okuliare by mali byť bezdrôtovo spojené s iPhonom používateľa a v spolupráci s ním premietať v digitálnej podobe doplňujúce informácie k skutočnému svetu, ktorý nás obklopuje. Tento typ získavania informácií dokresľujúcich realitu má obrovský potenciál uplatnenia v mnohých odvetviach. Významný konkurent Apple, spoločnosť Microsoft, už má v tejto kategórii tiež svoje želiezko v ohni. Okuliarom Microsoft Hololens sme sa venovali v samostatnom článku.

Zdroj: 9toMac

 

 

Značky: