Spotrebitelia budú v predvianočnom období zrejme čakať na nové iPhony 14 Pro a 14 Pro Max dlhšie ako zvyčajne.

Apple na to upozorňuje v tlačovej správe bez bližších podrobností o meškaniach.

Dôvod spomalených dodávok na trh podľa Apple súvisí s problémami v dodávateľskom reťazci v Číne, keďže tamojšia továreň vyrábajúca iPhony aktuálne čelí obmedzeniam v súvislosti s pandémiou Covid-19 v meste Čeng-čou (Zhengzhou), kde sídli. V Číne totiž pandémia znova nie je pod kontrolou a tamojšie vedenie štátu i úrady v podobných prípadoch pristupujú k nekompromisným opatreniam a tzv. lockdownom.

V Čeng-čou má Apple hlavný montážny závod na iPhony 14 Pro a ten v súčasnosti pracuje s výrazne zníženou kapacitou. Americká spoločnosť v tejto súvislosti deklaruje, že tak ako počas celej pandémie, aj teraz uprednostňuje zdravie a bezpečnosť pracovníkov u svojho dodávateľa. Zároveň avizuje, že úzko spolupracuje s čínskou stranou na tom, aby sa bolo možné vrátiť k normálnej úrovni výroby.

Apple predstavilo nový rad iPhone 14 začiatkom septembra. Opäť šlo o celkovo štyri telefóny, ale zákazníci sa tentoraz nedočkali modelu Mini. Modelový rad sa tak skladá zo základného iPhone 14, väčšieho iPhone 14 Plus, ako aj lepšie vybavených modelov iPhone 14 Pro a Pro Max.

Podľa viacerých zdrojov je najmenší záujem o iPhone 14 Plus, v dôsledku čoho bol znížený objem jeho produkcie. Naopak, veľký záujem je vraj o modely Pro, ktorých sa týka aktuálny výpadok.

Zdroj: Apple.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.