Spoločnosť Apple sa mení, jej obraz sa pomaly mení z technologického inovátora na nasledovateľa trendov. Teraz zistila napr. že jej ubúdajú odberatelia podcastov a situácia začala riešiť. 

Do kalifornského Cupertina, kde je sídlo Apple pozvala sedmičku najlepších tvorcov podcastov. Tí sa stretli so „zamestnancami“ Apple a stretnutie sa uskutočnilo za zatvorenými dverami. Problém je, že medzi zamestnancami Apple nebol nikto z vedúcich predstaviteľov, ktorí by na sťažnosti účastníkov stretnutia mohol dať okamžité prísľuby zlepšenia stavu.

Tip: Ako rieši situáciu v Apple jej šéf Tim Cook?

Šéf Apple nelení – ešte tento mesiac poletí do Číny a bude rokovať so šéfmi komunistickej strany ako aj tvorcami štátnej propagandy

Tvorcovia podcastov sa sťažovali na uzavretosť systému iTunes. Konkrétne im vadí, že na podcastoch nemôžu priamo zarobiť. Rovnako nemajú údaje o tom, aká je vlastne ich odberateľská skupina a nemôžu s nimi na priamo komunikovať. Nevedia teda zistiť ich potreby a svoje podcasty tomu prispôsobovať. Tieto údaje pritom Apple má, ale pre tvorcov podcastov ich neposkytuje.

Eddy Cue, ktorý v Apple zastrešuje softvér a služby sa na stretnutí nezúčastnil, ale bol o jeho výsledkoch zamestnancami Apple informovaný. Žiadne relevantné vyhlásenie o zlepšení stavu však doteraz firma Apple v súvislosti s podcastami nevydala.

Zdroj: 9to5Mac

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.